تعمیر برد آسانسور و تابلو فرمان آسانسور

تابلو فرمان آسانسور که به آن برد کنترل آسانسور هم گفته می شود، جزو مهم ترین اجزا یک آسانسور است که در موتورخانه قرار می گیرد و مرکز پردازش آسانسور بشمار می رود. به همین دلیل تعمیر برد آسانسور و تابلو فرمان توسط متخصصین از دارای اهمیت بسیار زیادی است.

انواع برد کنترل آسانسور

   1. تابلو فرمان دو سرعته یا SPD2

وجود این نوع از برد کنترل در آسانسور ها باعث می شود که آسانسور با دو سرعت حرکت کند. در آسانسور هایی که شامل چنین برد کنترلی هستند، سرعت شروع حرکت(خروج از حالت سکون) و توقف بسیار متفاوت هستند که این امر باعث ایجاد حالت ناخوشایندی برای مسافران خواهد شد. علاوه بر این ها مصرف انرژی و خرابی موتور در این نوع برد های کنترل آسانسور بسیار زیاد است.

   2. تابلو فرمان درایو دار یا VVVF (تری وی اف)

این نوع از برد های کنترل آسانسور که اخیرا رایج شده اند می توانند قابلیت سرعت گشتاور بدهند، زیرا دارای دستگاه درایو الکترونیکی هستند. کم مصرف بودن و بهینه سازی سرعت از جمله مواردی است که برای استفاده از این نوع تابلو فرمان باید مورد توجه قرار گیرد.

وظایف تابلو کنترل برد آسانسور

  1. کنترل سرعت موتور آسانسور
  2. کنترل جهت حرکت
  3. کنترل تجهیزات الکتریکی شامل: در کابین آسانسور، سوئیچ‌ها و ترمزها
  4. حفاظت الکتریکی از تجهیزات
  5. تشخیص موقعیت کابین در هر لحظه

با توجه به این که این روز ها آسانسور ها در همه ساختمان های مدرن وجود دارند و استفاده زیادی از آن ها می شود، خوب است بدانیم در صورت بروز خرابی در برد کنترل آسانسور می توان به متخصصان آنلاین کارگاه مراجعه کرد.
تعمیر تابلو فرمان آسانسور در حیطه نخصصی تعمیرکاران آنلاین کارگاه قرار دارد و در صورت بروز مشکل می توانید با شماره های زیر تماس بگیرید.

تعمیر برد و تابلو فرمان آسانسور

برد و تابلو فرمان آسانسور به عنوان بخش هوشمند این مجموعه عمل می‌کنند که تمامی دستورهای لازم برای فعالیت‌ها را به قسمت‌های مختلف آسانسور می‌فرستند. بردهای مختلفی در تابلو فرمان آسانسور وجود دارند که وظایف مستقلی را انجام می‌دهند؛ بنابراین بروز خرابی در هر یک از آن‌ها نیاز به طی کردن مراحل عیب یابی و تعمیر جداگانه‌ای دارد. درب آسانسور از دیگر قسمت‌های اصلی مجموعه محسوب می‌شود که با استفاده از بردهای منحصر به فردی آن‌ها را اتوماتیک یا نیمه اتوماتیک می‌کنند. برای آشنایی بیش‌تر با تعمیر مشکلات برد و تابلو فرمان آسانسور در این زمینه و هزینه آن‌ها ادامه مطلب را از دست ندهید.

اهمیت عیب یابی برد و تابلو فرمان آسانسور

 برد و تابلو فرمان به عنوان مغز هوشمند آسانسور فعالیت می‌کند و تمام دستورهای لازم برای انجام فعالیت‌ها را به بخش‌های مختلف می‌فرستند؛ بنابراین وجود هرگونه اختلال عملکردی در این قسمت کارکرد آسانسور را تا حد زیادی کاهش می‌دهد و در برخی مواقع به کارگیری آن غیر ممکن می‌شود. در صورتی که عیب یابی و تعمیر مشکلات برد تابلو فرمان آسانسور را به تعویق بیندازید امکان گسترش آسیب و افزایش هزینه‌های تعمیر وجود دارد.

تمامی قسمت‌های آسانسور مانند برد و تابلو فرمان پیچیدگی و حساسیت بالایی دارند که برای عیب‌یابی و تعمیر آن‌ها باید از افراد حرفه‌ای و متخصص در این زمینه کمک بگیرید؛ زیرا بروز اشتباه‌های فنی و انسانی در این زمینه موجب تحمیل هزینه‌های بیش‌تر می‌شود. بسیاری از مشکلات برد و تابلو فرمان در مراحل اول با تعمیر بخش‌های جزئی از بین می‌روند؛ اما در صورت ماندگاری احتمال نیاز به تعویض قطعات افزایش می‌یابد که هزینه‌های نهایی را تا حد زیادی بیش‌تر می‌کند.

تشخیص علت سوختن برد

برد اصلی آسانسور به عنوان مغز هوشمند سیستم عمل می‌کند و تمامی دستورهای لازم را به قطعه‌های دیگر مجموعه می‌فرستد؛ بنابراین بروز مشکل در عملکرد آن اختلال‌های زیادی را در عملکرد سیستم ایجاد می‌کند. سوختن برد اصلی اتفاقی نادر است و در اغلب مواقع قطعه‌های فرعی موجود بر روی آن دچار خرابی‌های عملکردی می‌شوند که با تعویض آن‌ها می‌توانید عملکرد قبلی برد را بازیابی کنید.

نوسانات برق و استفاده از لوازم جانبی بی‌کیفیت احتمال سوختن درایو یا برد آسانسور را تا حد زیادی افزایش می‌دهند. حساسیت برد اصلی آسانسور نسبت به ناپایداری‌های جریان و ولتاژ بالا است که در صورت بروز این مشکل به احتمال زیاد سوختن قطعه را به دنبال خواهد داشت. انواع بردهای اصلی و تابلو فرمان در برندهای مختلف موجود هستند که هر کدام از آن‌ها کدهای خطای منحصر به فرد خود را دارند.

استفاده از کدهای خطا و توانایی خواندن آن‌ها در رسیدن به مشکل برد اصلی آسانسور کمک زیادی به شما می‌کند؛ زیرا هر یک از این تابلوها مشکلات عملکردی خود را با استفاده از کدهای مختلفی به کاربر نمایش می‌دهند. دفترچه راهنما که بر روی محصولات آسانسور وجود دارد به طور کامل مجموعه‌ای از کدهای خطا را در خود جای داده‌اند؛ بنابراین با مطالعه آن‌ها می‌توانید به علت سوختن برد اصلی پی ببرید.

تعمیر قطعات تابلو فرمان آسانسور

بردهای مختلفی در تابلو فرمان آسانسور وجود دارند که هر کدام از آن‌ها وظیفه تنظیم فعالیت‌ها و صدور دستورهای مربوطه را بر عهده می‌گیرند. اختلال در عملکرد هر یک از این بردها موجب از کار افتادن آسانسور می‌شود که در اولین فرصت باید نسبت به رفع آن اقدام کنید. در ادامه چند مورد از مهم‌ترین بردهای تابلو فرمان و وظایف هر یک از آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

برد اصلی

این گزینه یکی از مهم‌ترین بردهای موجود در تابلو فرمان است که ۲۸ ورودی و ۱۰ خروجی مختلف را بر روی پنل خود دارد. ۴ عدد از ورودی‌های برد اصلی برای اطلاعات سریع هستند و ۲۴ عدد دیگر برای بررسی اطلاعات معمولی به کار می‌روند. در بین ورودی‌های برد اصلی یکی از آن‌ها وظیفه چک کردن ولتاژ منبع برق را دارد و بقیه برای بررسی فیدبک‌ها اختصاصی شده‌اند.

برد کابین

 قطعه‌ای که بر روی کابین نصب می‌شود و یکی از بخش‌های مهم تابلو فرمان آسانسور است. برد کابین قابلیت پخش فایل‌های صوتی با فرمت MP3 با دارد که با پشتیبانی از حافظه حداکثر ۴ گیگابایتی می‌توانید اطلاعات مورد نیاز را بر روی آن ذخیره کنید. در کنار برد کابین معمولاً از یک بلندگوی 4 اهمی برای پخش فایل‌های صوتی استفاده می‌شود.

برد تغذیه شارژ و باتری

این برد یکی دیگر از بخش‌های مهم تابلو فرمان است که به طور مستقیم در اتصال با ترانس قرار می‌گیرد و خروجی‌های ۱۲ و ۲۴ ولت را در اختیار کاربر می‌گذارد. رله فن موتور که وظیفه خنکسازی را دارد یکی دیگر است بخش‌هایی است که بر روی برد تغذیه شارژ و باتری قرار می‌گیرد.

برد کنترل بار و فاز

یکی دیگر از مهمترین بردهای نصب شده بر روی تابلو فرمان آسانسور است که تنها در نمونه‌های 2 سرعته مشاهده می‌شود. رله‌هایی که کنتاکتورها را تحریک می‌کنند بر روی برد کنترل بار یا فاز قرار می‌گیرند و از موتور در برابر ناهماهنگی‌ها محافظت می‌کنند. با بروز خرابی در این برد مشکلات زیادی را در کارکرد آسانسور ایجاد می‌شود که در اولین فرصت باید نسبت به رفع آن اقدام کنید.

تعمیر برد درب آسانسور

درب آسانسور یکی از قسمت‌های مهم برای تامین ایمنی و زیبایی مجموعه است که از قطعه‌های مختلفی مانند بخش اصلی درب، لولا و برد کنترل تشکیل می‌شود. استفاده از بردهای مختلف بر روی درب آسانسور فعالیت  خودکار را به آن‌ها اضافه می‌کند؛ بنابراین دیگر نیازی به استفاده از نیرو انسانی برای باز و بسته کردن آن‌ها وجود ندارد. برد درب آسانسور بر روی انواع مدل‌های اتوماتیک و نیمه اتوماتیک نصب می‌شود که محل قرارگیری آن در قسمت بالایی کابین است.

محفظه‌ای مستطیل شکل در بالای درب‌های آسانسور قرار دارد که وظیفه باز و بسته کردن درب‌ها را بر عهده می‌گیرد. از این رو وجود یک برد برای کنترل فعالیت‌های درب از نظر حرکت الزامی است. در صورتی که مشکلاتی در زمینه نرم‌افزاری و سخت‌افزاری برد بروز کند کارکرد درب آسانسور مختل می‌شود که در اولین اقدام باید آن را برطرف کنید؛ زیرا استفاده از آسانسور در این وضعیت غیر ممکن است.  

هزینه تعمیر برد آسانسور و تابلو فرمان آسانسور

فرایندهای عیب یابی و تعمیر بردهای تابلو فرمان آسانسور تخصصی هستند که برای انجام آن‌ها مهارت و دانش فنی بالایی نیاز است؛ بنابراین باید از مراکز ارائه خدمات و افراد حرفه‌ای در این زمینه کمک بگیرید. مشکلات زیادی در زمینه برد تابلو فرمان آسانسور وجود دارند که هر کدام از آن‌ها با عیب یابی و روش‌های تعمیر منحصر به فرد خود برطرف می‌شوند؛ بنابراین هزینه تعمیر در این زمینه مقدار ثابت مشخصی نیست و به عوامل متعددی مانند وسعت آسیب دیدگی بستگی دارد.

هرچه میزان آسیب دیدگی برد آسانسور افزایش یابد میزان هزینه‌ برطرف کردن آن نیز بیش‌تر می‌شود؛ بنابراین بهتر است در مراحل اول بروز علائم خرابی از تعمیرکاران حرفه‌ای در این زمینه کمک بگیرید. نوع مرکزی که برای دریافت خدمات تعمیر آسانسور به آن مراجعه می‌کنید نیز یکی دیگر از عوامل موثر در این زمینه محسوب می‌شود؛ زیرا برخی مراکز با ارائه خدمات ضمانتی و خدمات پس از فروش عالی هزینه تعمیر بیش‌تری را از شما دریافت می‌کنند.

سخن پایانی

برد و تابلو فرمان آسانسور دستورهای لازم برای فعالیت کابین و موتور را صادر می‌کنند که در اثر عوامل مختلفی مانند نوسانات برق یا مناسب نبودن شرایط دچار مشکلات عملکردی می‌شوند. عیب یابی و تعمیر مشکلات انواع مختلف بردهای به کار رفته در تابلو فرمان نیازمند مهارت و دانش فنی بالا است؛ زیرا این بخش‌ها حساسیت بالایی داشته و در صورت بروز خطا انسانی آسیب می‌بینند. مهم‌ترین بردهای به کار رفته در تابلو فرمان آسانسور شامل تغذیه و شارژ باتری، درب، اصلی، فرمان و I/O هستند. هزینه تعمیر انواع برد و تابلو فرمان آسانسور مقدار ثابت مشخص نیست و به عوامل متعددی مانند میزان آسیب و نوع مرکز تعمیراتی بستگی دارد.