فنی

تفاوت بین کولر آبی و کولر گازی

Rate this post

کولر آبی

اگر سری به پشت‌بام خانه‌های قدیمی در مناطق گرم و خشک بزنید به‌احتمال بسیار زیاد با کولر آبی و کانال‌های آن روبه‌رو خواهید شد. تولید سرما در کولرهای آبی با تبخیر قطرات آب آمیخته‌شده با ذرات هوا صورت می‌گیرد. کولر آبی برای مناطق دارای آب‌وهوای خشک گزینه بسیار مناسبی است و برای مناطقی که رطوبت بالایی دارند و شرجی به شمار می‌روند مانند شمال و جنوب کشور توصیه نمی‌شود. کولرهای آبی دارای مصرف برق کمتری نسبت به کولر گازی می‌باشد و در برخی موارد نیز قیمت اولیه کمتری دارند. بااین‌حال دارای معایبی هستند که باعث می‌شود تا ما کولر گازی را جایگزین آن‌ها کرده و یا اصول بهداشتی و ایمنی را به‌صورت دقیق در مورد آن‌ها به اجرا درآوریم.

اصلی‌ترین مشکل کولر آبی این است که به‌صورت مستقیم در معرض ذرات گردوغبار و آلودگی هوا قرار دارد و می‌تواند به‌راحتی ذرات گردوغبار و آلودگی و ویروس‌ها را وارد محیط خانه نماید. به‌عنوان‌مثال بسیاری از استفاده‌کنندگان از کولر آبی در فصل تابستان دچار گلودرد و سرفه و آبریزش بینی و انواع حساسیت‌ها می‌شوند که این مسائل به دلیل همین ورود ذرات گردوغبار و آلودگی به محیط خانه است.

پوشال کولر آبی پر از ذرات گردوغبار و قارچ است و به دلیل داشتن رطوبت دائمی و عدم تابش مستقیم نور آفتاب به آن، محیط بسیار مناسبی برای رشد قارچ‌ها و ورود ویروس‌ها است. این مشکل کولرهای آبی در شهرهای بزرگی مانند تهران و تبریز و مشهد به دلیل آلودگی گسترده آن‌ها شدیدتر است.

کولر گازی امروزه رایج‌ترین نوع کولر موجود در کشور به شمار می‌رود که در کل خیلی خرید کولر گازی در این سال‌ها رونق بیشتری پیداکرده است و همچنین برندهایی چون کولر گازی سامسونگ، ال‌جی،جنرال، هایسنس، اسنوا، گری و کولر گازی شارپ و یکی دو برند دیگر خیلی توانسته‌اند جای خوبی در خرید مردم پیدا کنند چراکه دارای قیمت مناسب به نسبت مشخصات و قدرتی که دارند می‌باشند. این کولر گازی ها برخلاف کولرهای آبی رطوبت داخل منزل را افزایش نمی‌دهند و بنابراین برای مناطق شرجی بسیار مناسب هستند. در سالیان گذشته استفاده از کولر گازی به مناطق جنوبی کشور محدود بود اما در سالیان اخیر تقریباً در تمام نقاط کشور از این کولرها استفاده می‌شود.کولر گازی هوای داخل منزل را به درون کولر می‌کشند و آن را خنک کرده و دوباره به داخل محیط می‌فرستند؛ بنابراین احتمال بروز بیماری‌ها و ورود ذرات آلوده به داخل منزل تقریباً به صفر می‌رسد.

مشکل اصلی کولر گازی

اما مشکل اصلی موجود در این نوع کولر مصرف برق بالای آن‌ها است. البته با نصب و نگهداری مناسب کولر گازی و انتخاب مناسب کولر بر مبنای ظرفیت برودتی منزل، می‌توان مصرف برق را به حداقل ممکن رساند.
به‌صورت کلی دو نوع کولر گازی در داخل کشور وجود دارد؛ که نوع کولر گازی پنجره‌ای و نوع کولر گازی اسپلیت. بااینکه نوع پنجره‌ای دارای قیمت ارزان‌تری نسبت به نوع اسپیلت هستند ولی تقریباً مصرف برق آن‌ها ۲٫۵ برابر کولرهای گازی اسپیلت است؛ بنابراین هزینه گران‌تر اسپیلت در درازمدت با کاهش هزینه‌های برق جبران خواهد شد و بهتر است برای خرید یک کولر گازی به سراغ نوع اسپیلت آن بروید.

تفاوت کولر آبی و کولر گازی از نظر هزینه

مهم‌ترین گزینه در تفاوت کولر آبی و کولر گازی هزینه است. با توجه به قیمت ۴ تا ۵ برابری کولرهای گازی به نسبت کولرهای آبی، پرواضح است که قدرت خرید، حرف اول را می‌زند. در بسیاری از مواقع نداشتن جیب پرپول در همان ابتدای کار مسیر ما را در دوراهی انتخاب خرید کولر به سمت کولرهای آبی مشخص می‌کند. قسمت دوم هزینه مربوط به پرداخت قبوض است. به‌ویژه آن‌که کولرهای گازی نسل گذشته، مصرف برق سرسام‌آوری دارند.

تفاوت کولر آبی و کولر گازی از نظر اقلیم

نکته بسیار مهم دیگر در رابطه با تفاوت کولر آبی و کولر گازی مربوط به محل زندگی شماست. توصیه می‌شود مکان‌هایی با آب‌وهوای خشک همچون یزد، کرمان، خراسان و غیره از کولرهای آبی استفاده کنند؛ زیرا این کولرها مقداری رطوبت در فضا ایجاد می‌کنند. این در حالی است که مناطق شمالی و جنوبی ایران به‌واسطه داشتن آب‌وهوای شرجی بهتر است از کولرهای گازی استفاده کنند.

 

بازگشت به لیست